- pridané
- 17.12.2012 o 11:50
prečítané 5430x
Laskonky
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina
- Náročnosť
- priemerná
Laskonky
Suroviny:
- cesto:
- 3 ks bielky
- 160 g kryštálový cukor
- 150 g kokos (alebo orechy)
- 80 g práškový cukor
- krém:
- 250 ml mlieko
- 1 ks zlatý klas
- 1 ks vanilkový cukor
- 200 g maslo
- 75 g práškový cukor
- šálka uvarenej čiernej kávy
Postup:
Cesto:
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme sneh. Do hotového snehu zľahka varechou vmiešame kokos zmiešaný s práškovým cukrom. Na plech dáme papier na pečenie a naňho tvarujeme oválne laskonky (ja som mala formu na laskonky). Lepšie nižšie než vysoké. Rúru predhrejeme na 110 C a sušíme hodinu. Upečené sa nelepia na papier.
Plnka:
Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme dopenista. Kašu zmiešame s vymiešaným maslom a pridávame uvarenú kávu (asi 5 polievkových lyžíc - môže byť aj grunt z kávy) Na polovicu laskoniek natrieme krém a prikryjeme druhou polovicou. Dáme do chladničky a po odstatí cesto trošku zmäkne a sú ozaj výborné.