<
pridané
17.12.2012 o 11:50

prečítané 5430x

Laskonky

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Laskonky

Suroviny:

  • cesto:
  • 3 ks bielky
  • 160 g kryštálový cukor
  • 150 g kokos (alebo orechy)
  • 80 g práškový cukor
  • krém:
  • 250 ml mlieko
  • 1 ks zlatý klas
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 200 g maslo
  • 75 g práškový cukor
  • šálka uvarenej čiernej kávy

Postup:

Cesto:
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme sneh. Do hotového snehu zľahka varechou vmiešame kokos zmiešaný s práškovým cukrom. Na plech dáme papier na pečenie a naňho tvarujeme oválne laskonky (ja som mala formu na laskonky). Lepšie nižšie než vysoké. Rúru predhrejeme na 110 C a sušíme hodinu. Upečené sa nelepia na papier.
Plnka:
Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme dopenista. Kašu zmiešame s vymiešaným maslom a pridávame uvarenú kávu (asi 5 polievkových lyžíc - môže byť aj grunt z kávy) Na polovicu laskoniek natrieme krém a prikryjeme druhou polovicou. Dáme do chladničky a po odstatí cesto trošku zmäkne a sú ozaj výborné.

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete