<
pridané
18.1.2008 o 14:24

prečítané 2323x

Laskonky

Čas prípravy
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • 4 bielky, 125 g kryštálového cukru, 100 g práškového cukru, 30 g maizeny, 200 g kokosovej múčky
  • Plnka: 2 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 250 g masla, 2 lyžice instantnej kávy

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame kryštálový cukor až do úplného zhustnutia. Preosejeme naň práškový cukro s maizenou a zľahka zapracujeme do snehu, aby v ňom neostali nijaké hrčky. Nakoniec vmiešame kokosovú múčku. Plech na pečenie vyložíme mastným papierom a pomocou formičky na laskonky natierame snehovú hmotu. Sušíme v rúre vyhriatej na 50 stupňov celzia niekoľko hodín. Medzi dviera rúry vsunieme varechu, aby mohla medzerou unikať prebytočná para. Upečené laskonky pospájame krémom.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha. Maslo s instantnou kávou vymiešame dopenista a spojíme s vychladnutou vajcovou masou.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete