<
pridané
27.9.2012 o 08:59

prečítané 5450x

Kysnutý orechový závin

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

orechový závin

Suroviny:

  • 400 g bezlepkovej múky Schär Mix B
  • 250 ml mlieka
  • 1 dcl oleja
  • 3 žltky
  • štipka soli
  • trošku cukru na kvasok
  • 3/4 kocky kvasníc FALA
  • 1 KL psyllia
  • Plnka podľa chuti :kakao, orechy, tvaroh, jablka

Postup:

Z trošky vlažneho mlieka, kvasnic a trošky cukru si urobime kvasok.
Do zvyšného mlieka vymiešame psylium. Muku, olej, žltky, kvasok, štipku soli a mlieko+psyllium zmiešame dokopy a vypracujeme hladke cesto. Cesto sa trošku lepi, tak treba podľa potreby podsypávať múkou.
Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme. Naplníme oblúbenou plnkou.
Moja plnka : V troche mlieka som rozpustila 2 tabletky stévie a vyliala som ho na pomleté orechy. Pridala som trocha domáceho ríbezlového džemu zavareného so stéviou. Všetky zmiešať a natreiť na cesto. zvinúť ,dať na plech a nechať kysnúť. Ked koláčiky nakysnú, dať do vyhriatej rúry na 200 stupnov. piecť cca 30 minut. (podľa potreby)
50 g hotového koláča - 1 SJ

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete