<
pridané
15.10.2012 o 17:32

prečítané 7027x

Karamelové veterníky

Čas prípravy
2 Hodiny 30 Min
Náročnosť
náročná

karamelové veterníky.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 500 ml vody
  • 160 g masla
  • 320 g bezlepkovej múky MIX B
  • 8 vajec
  • Štipka soli
  • Plnka 1:
  • 900 ml mlieka
  • 3 Zlaté klasy
  • Kryšt.cukor
  • 125 masla
  • 2 vanilkové cukry
  • Plnka 2:
  • 2 šľahačové smotany 33%
  • 6 lyžíc kryšt.cukru
  • Poleva:
  • Kryštálový cukor asi 4 lyžice
  • Mlieko podľa potreby - asi 4 lyžice mlieka

Postup:

Cesto:
Vodu, štipku soli a tuk dáme do hrnca a necháme rozpustiť na sporáku. Potom postupne pridávame múku až kým sa nevytvorí hustá masa a a neodlepuje sa od hrnca. Pripravíme si misku kde dáme cesto a miešame el.šľahačom. Pridávame po jednom vajci a miešame až kým sa nevytvorí cesto. Dáme do cukr.vrecúška a tvarujeme veterníky. Dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme zhruba 30 min,. Po upečení veterník prekrojíme.

Plnka1:
Z mlieka, Zlatého klasu, kryšt. cukru a vanilkvého cukru si uvaríme hustý puding. DO uvareného puding pridáme maslo a miešame kým sa maslo nerozpustí a puding trochu nevychladne,aby sa nezhrčkoval.

Plnka2:
Z kryšt. cukru si pripravíme karamel. Potom pridáme šľahačkvé smotany a za stáleho miešania privedieme do varu. Necháme odstáť do druhého dňa v chladničke( alebo asponň 2 hod. v mrazničke). Na druhý deň vyšľaháme karamelovú šľahačku.

Poleva:
Kryštálový cukor necháme skaramelizovať. Potom pridáme trochu mlieka,až sa nám, vytvorí poleva.

Pridal(a):
lucika079
Bezlepkové Recepty Kde sa najete