<
pridané
19.9.2012 o 21:38

prečítané 2461x

Jogurtová torta

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Jogurtová torta

Suroviny:

  • 1 veľký 500gr biely jogurt
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 práškovú šľahačku
  • 1 vanilkový cukor (kto má rád sledšie, môže pridať aj trochu kryštálového)
  • 1,5 dl mlieka
  • 1 jemne mletá želatína Dr. Oetker

Postup:

Chcem sa s vami podeliť o recept na jogurtovú tortu:
Vyšľaháte 1 veľký 500gr biely jogurt, 1 kyslú smotanu, 1 práškovú šľahačku, 1 vanilkový cukor (kto má rád sledšie, môže pridať aj trochu kryštálového) a 1,5 dl mlieka. V 1 dl horúcej nie vracej šťavy nechať rozpustiť 1 jemne mletú želatínu od Dr.Oetker. Keď trocha vychladne zamiešať ju do jogurtovej masy.

Do formy striedame vrstvy jogurtovej masy, ovocia a piškôt namočených v ovocnej šťave. Tortu je dobre nechať cez noc v chladničke. Ak ju potrebujete skôr, dajte ju na 1 hodinu do mrazničky. Keď je v nízkej nádobe určite stuhne. Ovocie môžte pridať rôzne, čerstvé, mrazené, kompótové, len kiwi nedávajte. Obsahujú látku, ktorá bráni želatíne stuhnúť.
Dúfam, že vám bude chutiť.


Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: monicka

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete