<
pridané
12.12.2008 o 14:39

prečítané 10946x

Jednoduchý a rýchly čokoládový koláč

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Dobru chut......:)

Suroviny:

  • Tortová forma s priemerom 24 cm alebo malý plech. - 170 g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa najmenej 70% - 80 g masla - 4 vajicia - 100 g cukru - štipka soli - 30 g múky (použila som UNI bezlepkovú) - maslo na vymastenie formy Na ozdobenie - práškový cukor, kakaový prášok podľa chuti. Príprava: 20 minúť Čas pečenia: 15 - 20 minút

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160°C, plynovú na stupeň 2 - 3). Formu vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie, aby sa nehýbal. Čokoládu rozlámeme a s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ vo väčšej mise vyšľaháme dopenista vajcia, cukor a soľ. Pridáme maslo s čokoládou a VEĽMI opatrne vmiešame veľkou metličkovu. Navrch preosejeme múku a takisto opatrne vmiešame do cesta. Pripravenú formu naplníme cestom a vyhladíme. V predhriatej rúre pečieme 15 - 20 minút, kým povrch nie je pevný a pružný na dotyk. Mne to vždy vychádza na 17 minút. Koláč vyberieme z rúry a vo forme necháme vychladnúť. Po vybratí ozdobíme tanierik práškovým cukrom a kakaom aj koláč podľa chuti...

Pridal(a):
Majka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete