<
pridané
12.3.2009 o 16:56

prečítané 5002x

jednoducha piskotova torta

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

Ozdobit sa moze aj marcipanom,zelatinovymi cukrikmi alebo pouzijeme farebnu ryzu.

Suroviny:

  • 4vajcia,20dkg pras.cukru,1dcl oleja,1dcl vody,20dkg promix UNI,1/2 kypr.prasku Na napln mozeme pouzit dzem,alebo rozne kremy. Napr.Vanilkovy krem=Zlaty klas,0,4l mlieka,3 lyzice cukru,maslo

Postup:

Zltky vyslahame s cukrom do peny,pridame olej,vodu a muku zmiesanu s praskom do peciva.Nakoniec primiesame vyslahane bielky. Cesto vylejeme do tortovej formy(24cm priemer)a pecieme pri teplote 180stupnov. Korpus prekrojime a naplnime dzemom,alebo pudingovym kremom. Ten si pripravime tak,ze si v mlieku uvarime zlaty klas,pridame cukor a do teplej zmesi vmiesame do hladka zmaknute maslo(klasicke).Ak chceme dve farby,tak rozdelime to na dve casti a do druhej pridame kakao.Cely korpus potrieme este zlatym klasom,alebo dzemom a polejeme cokoladovov polevov.

Pridal(a):
wiera
Bezlepkové Recepty Kde sa najete