- pridané
- 18.11.2007 o 13:45
prečítané 2267x
Jahodovo-vanilková torta
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina
- Náročnosť
- ľahká
Suroviny:
- 5 vajec
- 200g práškového cukru
- 100g zemiakovej múčky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 jahodový puding
- 1 vanilkový puding
- 200g masla
- 200g práškového cukru
- jahody
- 700ml mlieka
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny.Pridáme zemiakovú múčku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh.Dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly upečieme.Po vychladnutí rozkrojíme na 3 časti.Z 350ml mlieka si uvaríme vanilkový puding.100g cukru a 100g masla zmiešame a pridáme vychladnutý vanilkový puding.Z 350ml mlieka si uvaríme jahodový puding.100g masla a 100g práškového cukru zmiešame a pridáme vychladnutý jahodový puding.Potom tortu naplníme a ozdobíme jahodami.Ak máme veľa jahôd môžme ich dať aj dovnútra torty.