- pridané
- 5.11.2013 o 16:17
prečítané 2741x
Jahodová kocka
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 2 Hodiny
- Náročnosť
- ľahká
Jahodová kocka:)
Suroviny:
- 70g kryšt cukru
- 80g bezlepkovej múky MIX B
- 5 vajec
- 20g kakaa
- 600ml mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 150g masla
- 200g práškcukru
- 300g jahody
- Rum
- 75 g horkej čokolády
- 50g masla
Postup:
Žĺtky a kryšt. cukor vymiešame do peny, pridáme múku a len zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov 5-10 minút.
Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladený puding a rum. Cesto si rozdelíme na 2 polovice a natrieme plnkou a poukladáme jahody. Zatrieme ďalšou vrstvou a prikryjeme druhou polovicou cesta. V horúcom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu spolu s maslom a natrieme na koláč. Dozdobíme jahodami.