- pridané
- 19.11.2007 o 23:13
prečítané 2802x
Jablkový krémeš
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 5 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Suroviny:
- Cesto: 5 vajec, 150 g bezlepkovej pečivovej múky Promix - PK, 150 g práškového cukru, ½ balíčka kypriaceho prášku, 3 lyžice vody Jablková náplň: 1 kg očistených jabĺk, 2 balíčky vanilínového cukru Pudingová náplň: 700 ml mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 100 g práškového cukru, 40 g kryštálového cukru, 200 g masla 250 ml smotany na šľahanie, čokoládová ryža
Postup:
Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. 160 stupňov 15 min. Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladničky.