<
pridané
15.10.2012 o 17:42

prečítané 2660x

Jablková tora so šľahačkou

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Nepečená jablková torta.

Suroviny:

  • 1 kg jabĺk
  • 1 balíček bezlepkových piškót
  • 10 lyžíc kryšt.cukru (alebo podľa chuti)
  • Trocha škorice
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 Zlaté klasy
  • 2 dcl vody
  • 2 šľahačkové smotany – 33 %
  • Horká čokoláda na postrúhanie (alebo granko)

Postup:

Jablká očistíme a postrúhame. Pridáme kryšt.cukor, vanilkový cukor, škoricu a privedieme do varu. Varíme dovtedy, kým jablká nie sú rozvarené. Potom rozmiešame v 2 dcl vody 2 Zlaté klasy a pridáme k jablkám. Varíme do zhustnutia (ako puding). Tortovú formu vyložíme piškótami a navrch dáme jablkovú hmotu. Takto striedame vrstvy. Necháme vychladnúť a potom dáme navrch šľahačkua posypeme grankom príp. čokoládou.


Pridal(a):
lucika079
Bezlepkové Recepty Kde sa najete