<
pridané
3.6.2012 o 22:26

prečítané 3412x

Hrnčeková bábovka

Čas prípravy
1 Hodina 15 Min
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • 5 vajec1 hrnček kryštálového cukru1 hrnček oleja5  sáčkov pudingu Zlaté klasy Dr. Oetkerštipka solištipka sodabikarbonátyolej,al. maslo a solamyl  na vymastenie a vysypanie formy

Postup:

5 celých vajec vyšľaháme (najlepšie el. šľahačom)  s cukrom. Potom postupne zašľaháme  olej. Po zapracovaní Zlatých klasov s vareškou zmes opäť pre-šľaháme. Nakoniec pridáme soľ a sodabikarbónu.  Zmes vlejeme do vymastenej a solamylom vysypanej bábovkovej formy. 1/3 zmesy môžeme zmiešať s kakaom, prípadne hrozienkami a vlejeme do bábovkovej formy.  Pečieme 50 min. pri 170 stupňoch, prvých 10 min. piecť pri 220 stupňoch .  Prajem Vám DOBRÚ CHUŤ k fantastickej pochúťke ! 

Pridal(a):
efana
Bezlepkové Recepty Kde sa najete