<
pridané
17.9.2012 o 21:19

prečítané 3850x

fánky

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

fánky

Suroviny:

  • 0,5 litrový hrnček múky Promix PK
  • 2 žľtky
  • 1 kyslú smotanu
  • štipku soli

Postup:

Všetko spolu vypracovať v miske na cesto, zabaliť do potravinovej fólie a nechať pol hodinky odpočívať v chladničke. Potom vyvaľkať na hrúbku cca 3 mm, radielkom vykrajovať kosoštvorce, tie v strede ešte 2x narezať a vyprážať vo väčšom množstve oleja. Hotové obaliť v príškovom a vanilkovom cukre. Sú fakt super. Zo zvyšných bielkov a nejakého dobrého džemu si môžete k fánkam urobiť ešte chutnú snehovú penu. Tak hor sa do práce.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: diska

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete