<
pridané
29.12.2013 o 23:50

prečítané 2700x

Crème brûlée

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Výborný dezert

Suroviny:

  • 400 ml smotana sladká
  • 5 ks žĺtky
  • 65 g cukor jemný kryštálový
  • 1 ks vanilkový struk
  • na posypanie cukor jemný kryštálový bledohnedý

Postup:

Do hrnca dáme smotanu, vyškrabaný obsah vanilkového struku a vyškrabkaný struk. Dáme to na slabom ohni zohrievať.Do druhej misky (hrnca) dáme žĺtky a cukor. Trošku to zamiešame. Netreba dlho.Ked sa smotana začína variť, tak ju odstavíme z ohňa. Precedíme do vymiešaných žĺtkov. Robíme to opatrne. Najprv primiešame len trošku, aby sa žĺtky nezrazili. Až potom prilievame ďalej. A zase netreba dlho miešať, aby sa nám nespravila pena.
Nalejeme to do zapekacích misiek (lepšie sú nižšie a širšie). Ak je na povrchu pena z miešania, alebo bublinky, tak ich odstránime. Buď kuchynským papierikom, alebo aj pomocou flambovacej pištole nám bublinky okamžite zmiznú. Potom dáme misky do väčšej nádoby a nalejeme do tej nádoby horúcu vodu, aby siahala asi do 2/3 zapekacích misiek. Dávame pozor, aby sa voda nedostala do krému. Dáme to do rozohriatej rúry. V niektorých receptoch je udaná teplota 100 stupňov,ja som to piekla na 150 C, musí to začať hustnúť, je potrebné to kontrolovať. Ak je to ešte také vodové, tak treba nechať piecť dlhšie. Potom to vyberieme z rúry a necháme vychladiť.Treba to dať na pár hodín do chladničky. Môže sa pripraviť aj deň vopred a až pred podávaním pokračovať.
Studený krém posypeme cukrom. Okraje misky utrieme. Ja som použila bledohnedý jemný kryštálový cukor. Potom vezmeme flambovaciu pištol a začneme páliť cukor.Pokračujeme, až kým máme peknú chrumkavú škrupinku.
Dobrú chuť :)

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete