<
pridané
27.11.2007 o 21:15

prečítané 2515x

čokoládová torta

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • 6 vajec 150g práškového cukru pol balíčka prášku do pečiva 100g bezlepkovej múky rum podľa chuti krém: 2 vanilkového pudingy 700ml mlieka 250g masla 150g práškového cukru 20g kakao poleva: 2 polievkové lyźice horúceho mlieka 1-2lyžice citrónovej šťavy 200g práškového cukru

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dohladka vymiešame.Postupne po lyžiciach pridávame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame.Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme.Po vychladnutí tortu prerežeme na tri časti a naplníme krémom.Povrch potrieme citrónovou polevou a môžme ozdobiť čokoládou. Krém:Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustú kašu.Necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s cukrom a pridáme vychladnutý puding. Poleva:Všetko spolu prremieśame a vytvoríme hustú polevu.Ak to nie je dostatočne husté pridáme ešte cukor.

Pridal(a):
lucika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete