<
pridané
2.2.2013 o 19:30

prečítané 22495x

Burizonové karamelové guľky

Čas prípravy
20 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Veľmi dobré a známe burizonové guľky, ktoré sa rýchlo míňajú :o)

Suroviny:

  • 300g kryštálového cukru
  • 1ks Salka (zahustené sladené kondenzované mlieko)
  • 2ks balenia burizonov
  • 125g masla, prípadne Palmarínu

Postup:

Vo väčšom hrnci rozpustíme cukor za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa nám nevytvorí karamel. Pridáme Salko, a za stáleho miešania zmes varíme, kým nám nevznikne stredne hustá hmota. Potom hrniec odstavíme z ohňa, pridáme nakrájané maslo (Palmarín), necháme ho rozpustiť, pridáme burizony a zľahka premiešame.
Guľky tvarujeme tak, že si ruky namáčame do studenej vody, aby sa lepšie tvarovali. Môžeme použiť aj formu na srnčí chrbát, s tým, že skôr ako začneme dávať masu do formy, vložíme do nej fóliu alebo mikroténový sáčik.
Guľky či formu nechávame odstáť na chladnom mieste. Po stuhnutí masu z formy vyklopíme na dosku a krájame pláty podľa vlastného uváženia.
:o)

Pridal(a):
monci222
Bezlepkové Recepty Kde sa najete