<
pridané
6.4.2008 o 14:59

prečítané 2895x

Broskyňová torta

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200g práškového cukru
  • 100g zemiakovej múčky/škrob-Amylon, solamyl/
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 500ml mlieka
  • 100g masla
  • 1 a pol balíčka zlatého klasu
  • 1 šľahačka v prášku
  • 150 ml mlieka
  • pol balíčka stužovača do šľahaćky-nemusí byť/

Postup:

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom(2/3).Bielky vymiešame dotuha a pridáme prášk.cukor(1/3).Do žĺtkov pridáme zemiakovvú múčku s kypr.práškom, bielky a kakao.Dáme do vymastenej a vysypaném tortovej formy a upečieme.
Z mlieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme vychladnutý puding
Tortu rozkrojíme 2-krát a každú časť natrieme plnkou a dáme do nej na tenko rozkrájané broskyne.Povrch torty aj boky natrieme šľahačkou a posypeme grankom.

Pridal(a):
lucika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete