<
pridané
31.1.2008 o 18:25

prečítané 2927x

Bielkový chrumkáčik

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Suroviny:

  • 4 bielka 15 dkg kryštál. cukru 12 dkg Promix Pk 18 dkg orechov (mandle, vlašské, lieskové, slnečnicové)

Postup:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a zašľaháme. Postupne pridáme múku a orechy. Pečieme vo forme na srnčí chrbát (vymastenej tukom a vysypanej pomletými orechami, alebo strúhankou) 35 min, pri teplote 160 C. Upečené cesto vyklopíme z formy a pevne zatočíme do utierky. Necháme stát 6-8 hodín. Odbalíme a ostrým nožom nakrájame na tenké 2-3 mm plátky. Tie rozložíme na plech a sušíme v rúre pri teplote 150 C asi 3-4 minúty.

Pridal(a):
gasi
Bezlepkové Recepty Kde sa najete