<
pridané
24.4.2018 o 15:20

prečítané 2731x

Bezlepkový makový koláč s citrónovou polevou

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
ľahká

Ideálny, ak máte chuť na makovú nádielku.

Suroviny:

  • Suroviny na cesto:
  • 4 ks vajcia
  • 180 g kryštálový cukor
  • 100 g Cake mix Liana
  • 160 g mletý mak alebo celý mak
  • 4 PL voda
  • Suroviny na plnku:
  • 2 ks vajcia
  • 80 g kryštálový cukor
  • 140 g maslo
  • 2 KL citrónová poleva
  • Poleva:
  • 1 ks Citrónová poleva Liana

Postup:

1. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, za stáleho miešania pridáme 4 PL vody.
2. Do vyšľahanej peny ručne jemne vmiešame zmes Cake mix Liana zmiešanú s makom.
3. Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C cca 25 minút teplovzdušne.
4. Vychladnutý plát prekrojíme na polovicu.
5. Natrieme plnkou a priložíme druhý plát prekrojenou časťou na vrch.
6. Horúcim nožom natrieme citrónovú polevu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale a necháme trocha zatuhnúť.
7. Ostrým nožom narežeme na rezy alebo trojuholníky.

Postup plnka:
1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, preložíme nad paru a šľaháme cca 10-15 minút.
2. Hotovú masu necháme vychladnúť.
3. V nádobe vyšľaháme maslo, pridáme vyšľahanú vajíčkovú hmotu, citrónovú polevu Liana a vyšľaháme do jemnej plnky.

Pridal(a):
Michaela66
Bezlepkové Recepty Kde sa najete