<
pridané
16.11.2009 o 15:51

prečítané 2641x

Bezlepkový bešamelový rez

Čas prípravy
1 Hodina 15 Min
Náročnosť
priemerná

Tento koláč je pre viac ako 30porcií.

Suroviny:

  • Na cesto: 5 vajíčok, 100g práškového cukru (môže byť aj kryštálový), 200g múky MIX C, 5 polievkových lyžíc vody, 3 polievkové lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, 2 poleivkové lyžice kakaa. Na plnku: 340g masla 82%, 60g múky PROMIX UNI, 0,5l mlieka, 200g práškového cukru, 50g kakaa Poleva: čokoláda na varenie, cera alebo olej

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s kypriacim práškom a kakao. Dobre vymiešame a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme na dobre vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme pri teplote 180 stupňou. Necháme vychladnúť. Plnka: Zo 140g masla a 60g múky urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu vymiešame mixérom do hladka, pridáme cukor a opäť vymiešame. Potom pridáme kakao a vymiešame. Nakoniec pridáme 200g masla a dobre vymiešame na hladkú plnku. Natrieme na vychladnutý plát cesta. Dáme stuhnúť. Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou. A potom už len dobrú chuť.

Pridal(a):
Lenka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete