<
pridané
21.9.2012 o 09:17

prečítané 3220x

Bezlepkové medovníčky

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Bezlepkové medovníčky

Suroviny:

  • 450g Promix Uni
  • 2 celé vajcia
  • 100g palmarín
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 150g kryštálového cukru, alebo 120g fruktózy
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 2 stredne veľké uvarené a postrúhané zemiaky
  • - štipka soli
  • - pol citrónovej kôry z chemicky neošetreného citrónu
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

Postup:

Zomelieme badián, aníz a klinčeky v rovnakom pomere, pomiešame a z tejto zmesi odoberieme 1 čajovú lyžičku.
Cukor, vajcia a maslo vyšľaháme, pridáme med, koreniny a citrónovú kôru.
Do múky rozmiešame sódu, soľ a postrúhané zemiaky.
Postupne pridávame do masy a šľaháme.
Keď je masa hustá, preložíme ju na pracovnú dosku, dosypeme zbytok múky a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho do chladu na pár hodín odležať. Po odležaní cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5mm. Vykrajujeme rôzne tvary, potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme orechami, hrozienkami a doružova upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Janette

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete