<
pridané
20.9.2018 o 15:10

prečítané 1753x

Bezlepková čokoládová bábovka s vlašskými orechmi

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
ľahká

Už pri pečení sa nebudete môcť dočkať tejto maškrty :)

Suroviny:

  • Cesto :
  • 150 g Cake mix Liana
  • 180 g maslo
  • 150 g čokoláda 70% Liana
  • 6 ks vajcia
  • 100 g kryštálový cukor
  • 80 g práškový cukor
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana
  • citrónová kôra
  • 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
  • 150 g celé orechy
  • 50 g mleté orechy
  • Čokoládová poleva :
  • 150 g čokoláda 70% Liana
  • 50 g maslo
  • 30 g rastlinný tuk na polevy

Postup:

1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
2. Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh do ktorého pridáme kryštálový cukor a žĺtky šľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme citrónovú kôru a rozpustenú čokoládu. Následne primiešame Cake mix, kakao, orechy a nakoniec tuhý sneh z vaječných bielkov.
3. Vylejeme do vymastenej a zmesou Cake mix vysypanej formy na bábovku.
4. Dáme piecť na 170°C 50-55 minút.
5. Necháme vo forme vychladnúť a potom ju vyberieme.
6. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Postup poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, maslo a rastlinný tuk na polevy.

Pridal(a):
Michaela66
Bezlepkové Recepty Kde sa najete