<
pridané
25.3.2009 o 11:40

prečítané 5099x

Banánová torta so šľahačkou

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Suroviny:

  • 7 vajec, 1 šálku kryštálového cukru, štipku soli, 1 šálku vidličkou roztlačených banánov, 3/4 šálky škrobovej múčky, 1 šálku posekaných orechov, tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy, šľahačku pripravenú z 1/2 litra smotany a stužovača, 3 až 4 banány pokrájané na kolieska.

Postup:

Žĺtky a cukor, so štipkou soli, vymiešame do peny. Pridáme roztlačené banány, škrobovú múčku a posekané orechy. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy. Vo vopred vyhriatej rúre na 180°C pečieme asi 1 hodinu. Tortu vyberieme a po polhodine ju prikryjeme alobalom. Prikrytú tortu odložíme na 12 hodín na chladné miesto. Korpus plošne rozkrojíme na dve polovice. Na spodnú časť navrstvíme polovicu šľahačky, do ktorej zatlačíme kolieska banánov. Prikryjeme druhou polovicou korpusu. Druhou polovicou šľahačky potrieme povrch celej torty a ozdobíme kolieskami banánov.

Pridal(a):
evica39
Bezlepkové Recepty Kde sa najete