<
pridané
7.8.2007 o 06:39

prečítané 17323x

Bábovka zo Zlatého klasu

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Cesto je možné rozdeliť na dve časti a piecť v dvoch srnčích chrbátoch naraz v rúre. Do jednej polovice cesta sa môže pridať kakao a do druhej sa môžu zamiešať hrozienka.

Suroviny:

  • 5 vajíčok 3 Zlaté klasy 2 dlc kryštálového cukru 1 dlc oleja štipka kypriaceho prášku do pečiva

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha. Pridáme žĺtky, Zlaté klasy, kypriaci prášok do pečiva a olej. Polovicu cesta dáme do vymastenej a múkou alebo kokosom vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a vylejeme do formy. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180°C. Teplotu po pár minútach stíšime na 160°C a pečieme kým sa cesto nelepí na špajdlu cca 45-60 minút.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete