<
pridané
19.1.2008 o 00:14

prečítané 6256x

Zemiakovo-kukuričné pagáče

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Zemiakovo-kukuričné pagáče

Suroviny:

  • 400 g uvarených a prelisovaných zemiakov, 400 g kukuričnej múky, 1 droždie dr. Oetker, 150 g bieleho jogurtu, 100 ml oleja, soľ, rozpustené maslo na potretie
  • Nátierka na pagáče: 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 50 g paradajkového pretlaku, 200 g kukuričnej kaše, trochu posekanej bazalky, soľ, oregano.

Postup:

Do uvarených a prelisovaných zemiakov pridáme kukuričnú múku, droždie, jogurt, olej, trošku soli a vymiesime cesto ktoré necháme hodinu stáť. Potom ho vyváľkáme na 1,5 cm hrúbku a pohárom vykrojíme kolieska, ktoré poukladáme na plech. Potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Nátierka: Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku , olej a premiešame. Vlejeme parad. pretlak, kukuričnú kašu( nemusí byť až 200g stačí aj menej), trochu posekanej bazalky, ochutíme soľou a troškou oregana. Hotovou nátierku natierame teplé alebo studené pagáče.

Pridal(a):
Jana
Bezlepkové Recepty Kde sa najete