<
pridané
28.11.2014 o 11:46

prečítané 2970x

Zemiakové trojuholníčky

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Povodne to mali byť pagáčiky, ale mne sa nechcelo vykrajovať a znovu šúlať.

Suroviny:

  • 500 g múky Jizerka zelená
  • 450 g uvarené zemiaky v šupke
  • 125 g Palmarin alebo Hera
  • 1 ks vajce čerstvé celé
  • 20 g droždie čerstvé,cukor
  • 100 ml olej
  • 2 čl soľ
  • 300 ml mlieko vlažné
  • Na potretie:
  • 1 ks vajce celé
  • soľ
  • lanové, slnečnicové a sezamové semienka na posypanie

Postup:

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť cca 40 minút na teplom mieste. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme , nie veľmi na tenko. Na rozšúľané cesto nastrúhame polovicu uvarených zemiakov a na ne polovicu palmarínu. Poskladáme ako lístkové cesto. Najskôr boky a potom preložíme vrch a spodok. Necháme asi 20 minút odležať. Potom znovu vyšúľame a postup zopakujeme. Najskôr zvyšok zemiakov, potom zvyšný Palmarín a poskladáme. Necháme 20 minút odležať. Nakoniec cesto vyšúľame na hrúbku cca 3 cm , nakrájame pozdĺžne na širšie tyčinky - asi 4-5 cm široké, ktoré potom pošikma režeme na trojuholníky. Takto nie je žiadny odpad z vykrajovania a netreba cesto znovu zhniesť a vyšúľať. Nakrájané trojuholníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami aké máme rady. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov na papieri na pečenie

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete