<
pridané
15.7.2014 o 14:00

prečítané 1738x

Špenátová bezlepková torta

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Chutná bezlepková torta so šunkou a syrom

Suroviny:

  • 300g špenát čerstvý/mrazený
  • 3ks vajcia
  • 5-6ks bezlepkového chleba
  • 100ml mlieko
  • 200g šunka
  • 100g tvrdý syr
  • 3-4 strúčiky cesnak
  • Strúhanka (bezlepková)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Trošku chilli, ale nemusí byť
  • Podľa chutí dať aj iné suroviny, dávam sušené paradajky

Postup:

Šunku, chlebík a syr nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Vajíčka si rozdelíme a z bielkov spravíme sneh. Keď máme čerstvý špenát poriadne ho umyjeme a necháme odkvapkať, potom ho zaleje vriacou vodou aby nám trochu zmäkol, vodu vylejeme a necháme ho opäť odkvapkať. Ak máme mrazený špenát trochu ho podusíme aby sa nám urobil pretlak a pridáme cesnak. V miske šunku, syr, chlieb a špenát zmiešame a zľahka zamiešame sneh z bielkov.
Nakoniec naložíme do vymasteného plechu a pečieme na 180°C, zhruba 30 minút.
Môžeme podávať teplé ale aj studené napríklad so zeleninovým šalátom.

Pridal(a):
marikaceli
Bezlepkové Recepty Kde sa najete