<
pridané
26.11.2014 o 12:26

prečítané 3932x

Pizza rožky

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
veľmi ľahká

Vhodné na raňajky či na desiatu

Suroviny:

  • 1,5 PL psyllia
  • 400 ml vody
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 1 KL soli
  • 1/2 KL cukru
  • 4 PL oleja
  • 333 g preosiatej Jizerky (zelená)

Postup:

1,5 PL psyllia a 400 ml vlažnej vody necháme nabobtnať cez noc. Vznikne želatina. Pridáme 333 g preosiatej Jizerky, 20 g čerstvého droždia, ½ KL cukru, 1 KL soli, 4 PL oleja. Vypracujeme cesto a necháme 90 minút kysnúť. Potom rozdelíme na 8 bochníkov, vyformujeme rožky , uložíme na plech. Medzi každý kus vložíme kovovú trubičku, lebo bezlepkové cesto rado kysne do šírky. Tak aby sme z toho nemali placky, ale rožteky, aby nakysli do výšky. Necháme ešte cca 20-30 minút podkysnúť, potrieme vajíčkom, uložíme šunku alebo slaninku, pokvapkáme kečupom, posypeme pizza korením (Vitana) a husto posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupnov asi 35 minút.

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete