<
pridané
18.9.2012 o 22:55

prečítané 8594x

Bzlp. listkove cesto

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
ľahká

Tak bola tu vyzva na nejake vianocne recepty. Tu pridavam dalsi, aj ked som ho tu uz raz pisala. Je uplne najjednoduchsi a zvladaju ho aj uplni zaciatocnici alebo antitalenty na pecenie. (tak ako ja :-)

Suroviny:

  • kelimok natierkoveho masla (mam odskusanu Banovecku natierku firmy Milsy), za ten isty kelimok muky Promix Uni alebo Forte, stipku prasku do peciva.

Postup:

Suroviny dobre zmiesame a nechame v chladnicke (alebo na balkone) stuhnut.
Tipy na vyuzitie : Cesto na pomucenej doske vyvalkat a krajat tycinky, ktroe potrieme vajcom, posypeme sezamom, rascou alebo syrom. Dalej vytvorit si z cesta valec, z ktoreho odkrajujeme 0,5 cm hrube kolieska, ktore vyvalkame alebo na dlani vytvarujeme na tensie placky a plnime syrom podla chuti (eidam, niva...). Mozeme si cesto aj vyvalkat, naplnit a vytvorit roladu, z ktorej vykrajujeme koliaska tak 0,3 cm hrube a kladieme na plech. Toto cesto sa da pouzit aj pri strudli...zalezi na kazdeho chuti a fantazii.


Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: suzann

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete