<
pridané
16.2.2015 o 08:11

prečítané 3699x

Bezlepkový Quiche

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Chutný, špirálovitý, bezlepkový quiche s maslovou tekvicou, hnedými šampiňónmi, uhorkou a klobáskou chorizo.

Suroviny:

  • bezlepkové lístkové cesto
  • maslová tekvica na prúžky
  • kúsok chorizo klobásy, na kolieska
  • uhorka na prúžky
  • 1 hnedý šampiňón
  • 4 vajcia
  • 300 ml kyslej smotany
  • čerstvý tymián
  • soľ a korenie

Postup:

Uhorku, šampiňón a maslovú tekvicu nakrájaj na tenké prúžky mandolínou, alebo škrabkou. Blanšíruj tekvicové prúžky vo vriacej vode niekoľko minút, až trocha zmäknú. Sceď ich a nechaj vychladnúť. Cesto uprav do veľkosti formy a vlož ho do nej.

V miske spolu zmiešaj vajcia, kyslú smotanu, soľ a korenie do tekutej masy.

Zeleninu spolu s klobáskou uprav do formy v špirálovitom tvare, s dostatočným odstupom na smotanovú plnku a všetko posyp lístkami tymiánu.

Všetko prelej vaječno-smotanovou zmesou, pričom dbaj, aby sa zmes dostala rovnomerne medzi jednotlivé časti zeleniny.
Peč quiche v rúre rozohriatej na 180°C približne 25-30 minút, do zlatohneda.

Nechaj 10 minút ochladnúť a okamžite podávaj.

Pridal(a):
Zuzana215
Bezlepkové Recepty Kde sa najete