<
pridané
25.9.2012 o 22:12

prečítané 4132x

Zemiakové knedle – príloha k jedlám

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Zemiakové knedle – príloha k jedlám

Suroviny:

  • Zemiaky
  • vajce
  • soľ
  • bezlepkovú krupicu
  • bezlepkovú múku

Postup:

Uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich a pretlačíme (cez lis, príp. vidličkou). Posolíme, pridáme vajíčko a postupne pridávame zmes – 3/4 bezlepkovej múky a 1/4 krupice. Vymiesime cesto, urobíme menši knedlíky a varíme vo vriacej vode asi 15 minút. Knedlíky nakrájame na kolieska a podávame ako prílohu k jedlám, ku ktorým sa zvyknú ako príloha jesť knedle.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: milos

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete