<
pridané
12.10.2007 o 13:09

prečítané 3246x

Pohánkové krokety

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom, s kečupom alebo tofu - majonézou.

Vhodné ako:
Bezlepková strava, Vegetariánska strava

Suroviny:

  •  500 gr pohánky - lámanky,
  •  koreňová zelenina (1-2 mrkvy, kúsok petržlenu, zeleru),
  •  zeleninový bujón,
  •  soľ,
  •  čierne korenie,
  •  olivový olej,
  •  6-7 strúčkov cesnaku,
  •  sójová omáčka,
  •  vajíčko (nemusí byť),
  •  sezam,

Postup:

Lámanku treba uvariť v bujóne (zaliať nad povrch cca 2 cm a varíme asi 15 minút. Necháme prikryté dôjsť asi pol hodiny) Dáme do misy, kde pridáme sušený majorán, bylinné čierne korenie, vajíčko. Očistíme dve mrkvy, jeden malý petržlen, polku menšieho zeleru. Postrúhame všetku zeleninu najemno. Napokon prelisujeme cesnak. Na záver – sójová omáčka - ale nemusí byť, ak ju nemáte radi. Obalíme guličky, či placičky v múke alebo sezame a vypražíme na olivovom oleji.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete