<
pridané
6.4.2008 o 15:14

prečítané 3822x

Lokše

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Suroviny:

  • 0,5kg zemiakov
  • 150g promix uni
  • soľ
  • maslo

Postup:

Zemiaky ošúpeme, posolíme a uvaríme. Scedíme, popučíme dáme na dosku a necháme vychladnúť.Po vychladnutí zmiešame s múkou a vyhnitime cesto.Z cesta urobíme valček a krájame na kolieska m, ktoré vyvaĺkáme.Panvicu si necháme rozohriať a potom pečieme lokše nasucho z jednej aj z druhej strany.Po upečení potrieme maslom z obidvoch strán.Piodávame buď so zeleninou alebo natrieme lekvárom, prípadne môžme podávať ako prílohu k kuracej pečeni.

Pridal(a):
lucika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete