<
pridané
27.9.2012 o 09:09

prečítané 15059x

Bezlepková knedľa

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

jednoduchá bezlepková knedľa v hrnčeku

Suroviny:

  • 300 g Mantler alebo Mix B (22,2 SJ)
  • 5 PL neochutene ryžove burizovy (0,5 SJ)
  • štipka soli
  • 1 KL sušeného droždia
  • 400 ml vlažnej vody
  • 1 vajce
  • olej na vymastenie hrnčekov

Postup:

Všetky suché suroviny zmiešať a pridať vajíčko rozšlahané vo vode. vymiešat. Rovnomerne rozdeliť do vymastených 4 šialok (klasický hrnček 250 ml). prikryť mikr. sáčkom a nechať 30 min. kysnúť. Nakyslo krásne. Do vačšieho hrnca dať šialky s cestom a doliať vodu tak do 2/3 šialok.Nechať variť cca 30 minút aj so šialkami.Po 30 minutách vybrať, nechať mierne vychladnúť a vysypať z hrnčeka. hotovo. chuti super. Spolu 22,7 SJ. vyšlo 36 ks. t.j. 1 ks = 0,63 SJ

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete