<
pridané
27.9.2012 o 09:21

prečítané 9935x

Zeleninová pomazánka PIKANT

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

zeleninová pomazánka mierne pikantná vhodná na hrianky, k salámom či párkom alebo ako základ na omáčku pod špagety

Suroviny:

  • 2 kg cibule
  • 2 kg kapie
  • 2 kg rajčin
  • 8-10 feferoniek alebo chili
  • 250 ml oleja
  • 150 ml octu Snico
  • 100 g cukru (ja dávam stéviu cca 20 tabletiek)

Postup:

2 kg cibule podusiť na 250 ml oleja, pridať 2 kg kapie, potom 2 kg rajčín a cca 8-10 feferoniek. alebo chili. my sme dávali tento rok baranie rohy. sú neskutočne štiplave. dusiť do makka, potom rozmixovať , pridať 150 ml octu, 100 g cukru (ja dávam stéviu alebo náhradné sladidlo) . rozmixovať a ďalej variť cca hodinu. horúce dať do pohárov a sterilizovať 30 min.

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete