<
pridané
22.5.2012 o 13:44

prečítané 4498x

Pečená cvikla s bryndzou

Čas prípravy
20 Min
Náročnosť
ľahká

Pečená cvikla s bryndzou

Suroviny:

  • 125 g Liptov Bryndze
  • 70g Liptov Masla
  • 4 cvikly
  • aceto balsamico
  • olivový olej extra virgin
  • soľ a čierne korenie
  • ½ PL posekaného tymiánu
  • ½ PL posekanej petržlenovej vňate

Postup:

Liptov Bryndzu zmiešame s bylinkami a Liptov Maslom. Dáme na 15 minút do chladničky.

V miske vyšľaháme emulziu z oleja, octu, soli a korenia. Cviklu ošúpeme a nakrájame na 7mm hrubé kolieska. Tie následne ponoríme do emulzie a poukladáme na plech.

Dáme zapiecť do rúry na 15 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a ukladáme na seba na striedačku s vrstvou Liptov Bryndze.

Podávame s bezlepkovým chlebom a listovým šalátom.

Pridal(a):
Miro Kubečka pre Liptovskú mliekareň
Bezlepkové Recepty Kde sa najete