- pridané
- 15.10.2007 o 12:10
prečítané 3698x
Cícerová nátierka
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 5 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Cícerová nátierka
Suroviny:
- 1 šálka cíceru,
- 1 cibuľa stredná,
- bylinky,
- Solčanka,
- sójová omáčka Johsen Shoyu,
- olej,
- mleté korenie (červená paprika, biele alebo čierne korenie).
Postup:
Cez noc namočený cícer uvaríme do mäkka, dobré je použíť aj bôbkový list, cesnak.
Na panvici osmažíme cibuľu najemno nakrájanú, pridáme koreniny (ak nemáme radi pikantnejšie - nepridáme), pridáme scedený cícer a ochutíme Solčankou alebo sójovou omáčkou.
Zmixujeme dohladka ručným mixérom a podávame buď teplé na hriankach alebo aj za studena na chleba.