<
pridané
30.9.2012 o 10:07

prečítané 5173x

Cícerová nátierka s cviklou

Čas prípravy
20 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Namiesto pasty tahini môžeme použiť lyžicu inaktívneho sušeného droždia.

Suroviny:

  • 1 konzerva cícera prepláchnutého
  • 5 PL oleja
  • 1PL pasty tahini
  • 1 menšia cibuľa nadrobno nakárjaná
  • 1/2 šálky cvikle, najemno nastrúhanej
  • 2 strúčiky cesnaku prelisované
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • 3 PL vody

Postup:

Na panvicu s olejom dáme cibuľu, cviklu, cesnak, zázvor a 1 lyžicu vody. Prikryjeme a za občasného miešania podusíme, kým cvikla nezmäkne. Do nádoby dáme cícedr s udusenou zmesou, pastou hanini a dohladka rozmixujeme. Nátierku podávame na chlebe, ozdobíme nastrúhanou mrkvou alebo žltou paprikou.

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete