<
pridané
31.12.2007 o 00:14

prečítané 2621x

Kyslá polievka

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
priemerná

Polievku nesolíme, lebo kapustnica je dosť slaná a prípadne aj údené mäso. Tento obed sa podáva v jednom tanieri, alebo niekto má rád len čistú polievku s rezancami a potom mäso, bábku a zemiaky

Suroviny:

  • Domácu šťavu z kyslej kapusty, cibulu, cesnak, mäso (čerstvé, alebo údené koleno, rebrá alebo podľa možností), domácu klobásu, zemiaky
  • Na \"babku\": slaninu (nemusí byť),cibuľu, cesnak, vajcia, blp rožky (chlieb), pochutiny soľ, vegetu, majorán, oregano, ľan, sezam, pohánkové klíčky, ml. rascu, múku PK alebo CH, mlieko (alebo voda)
  • kúpne, alebo domáce hrubé rezance

Postup:

Do väčšieho hrnca dáme variť kapustnicu s mäsom, cibuľou, cesnakom. Keď je mäso polomäkké, pridáme klobásu, celé očistené zemiaky a dovárame. Pred koncom varenia vhodíme do polievky aj babku. Príprava bábky: Slaninu nadrobno pokrájame a dáme rozpražiť, do nej pridáme nadrobno pokr. cibuľu a do sklovita popražíme. Sporák vypneme a pridáme popučený cesnak. Keď vychladne pridáme vajcia, pochutiny, trochu mlieka (alebo vodu),múku a urobíme polohusté cesto. Do neho pridáme pokrájané na kocky blp pečivo. Rukou namočenou vo vode formuje malé bochniky a dáme variť do polievky. Keď sa bábka uvarí,jedlo je hotové. Extra uvaríme hrubé rezance a môžme jesť.

Pridal(a):
gasi
Bezlepkové Recepty Kde sa najete