<
pridané
6.1.2008 o 19:29

prečítané 2233x

Kyseľ

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
ľahká

Suroviny:

  • Kapustnicu-šťavu z kyslej kapusty, zemiaky, sušené huby, cibuľu, cesnak, Promix CH, vajce, soľ, ml. rasca, ľan, sézam, olej, pohánkové klíčky, vegeta

Postup:

Do kuchty dáme kapustnicu, namočené sušené hríby, cibuľu, cesnak a zemiaky, pokrájané na väčšie kocky. Dolejeme vodou, podľa toho, aká kyslá je kapustnica. Keď sú zemiaky skoro mäkké (v kuchte to trvá asi 5 min po natlakovaní kuchty), zavaríme halušky. Tie si pripravíme takto: Väčší zemiak zotreme na jemnom strúhadle, pridáme Promix CH, vajce, trochu oleja, vegety, zmixovaný ľan, rascu, sézam, pohánkové klíčky a zamiešame, aby nám vniklo polohusté cesto. Z lopára hádžeme rovno do vriacej polievky väčšie halušky. Môžeme ich pretrieť aj cez sito, ktoré používame na bryndzové halušky, no ručne hádzané sú zaujímavejšie. Halušky necháme chvíľku povrieť bez toho, aby sme zatvárali kuchtu. Keď sa halušky uvaria, môžme polievku podávať.

Pridal(a):
gasi
Bezlepkové Recepty Kde sa najete