<
pridané
21.2.2008 o 20:15

prečítané 6471x

Kapustnica s cvikľou

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

Ak chceme super zdravú polievku,samozrejme nedáme klobásu.
Odporúčam aj diabetikom, kapusta je veľmi prospešná,znižuje glykémiu,kuk.múka má nízky glykemický index a hlavne z polievky sa môžete poriadne najesť. Stačí započítať k sacharidom múku.1 zarovnaná PL kuk. múky = 1 SJ

Suroviny:

  • 2,5 l vody,4 hrste kvasenej kapusty,1 cibuľa, 1 cvikľa, 1 mrkva,5 strúčkov cesnaku,vopred namočené sušené huby, 1 PL solčanky,2 čl sušeného bzlp.droždia, 1 čl celej rasce, 1čl ml.papriky,1/2 čl ml.čierne korenie,1 bobkový list,morská soľ(podľa potreby),1 pár bezlepkovej údenej klobásy,4 PL kukuričnej múky

Postup:

Do tlakového hrnca dáme vodu,kapustu,huby,nahrubo nastrúhanú cvikľu,mrkvu,najemno nastrúhanú cibuľu,cesnak,ostatné suroviny okrem múky, varíme asi 40 minút. Potom v studenej vode rozmiešame múku,vylejeme do kapusty a necháme ešte asi 5 minút povariť, dochutíme.

Pridal(a):
Milka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete