<
pridané
19.10.2012 o 13:04

prečítané 3612x

Cícerová polievka s kuracinou

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
ľahká

Delikatesná nedeľná polievka. Kto má rád cícer so zeleninkou, môže ochutnať dobrú polievočku s kuracím mäskom.

Suroviny:

  • 1 hrnček cíceru
  • 4 PL červenej tureckej šošovice
  • 4 veľké mrkvy
  • 2 veľké petržleny
  • 3 zemiaky
  • polovica póru
  • 1 veľké kuracie stehno
  • 3 ČL soli
  • 2-3 litre vody
  • petržlenová vňať
  • Do polievky: varená cestovina niťovky - nemusí byť

Postup:

Cícer a šošovicu dáme večer zvlášť do misiek, zalejeme vodou a necháme ich do rána napučať.
Na druhý deň si načistíme zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky a pór). Mrkvu nakrájame na väčšie kusy, petržlen na kolieska, zemiaky na drobné kocky a pór na kolieska.
Do hrnca dáme kuracie stehno, strukoviny, zeleninu, zalejeme vodou a dáme variť. Keď začne voda vrieť, polievku stíšime a pridáme soľ.
Keď je mäsko tesne pred dovarením, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Ak treba, dolejeme vodu.
Varíme do mäkka, kým sa mäsko oddeľuje od kostí a cícer je mäkkučký, až sa dá bobuľka roztlačiť na kašu.
Podľa chuti ešte jemne dochutíme soľou.

Tip na servírovanie: Môžme podávať s cestovinou.

Dobrú chuť :-).

Pridal(a):
marienkah
Bezlepkové Recepty Kde sa najete