- pridané
- 21.2.2013 o 19:01
prečítané 2783x
Veľkonočná hrudka
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 30 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Blížia sa veľkonočné sviatky, jar a s nimi niektoré pre toto obdobie typické jedlá.
Suroviny:
- 1 l mlieka,
- 10 vajec,
- 1 kávová lyžička soli,
- 1 kávová lyžička vegety (najlepšie natur, bez glutamanu sodného),
- čierne korenie, prípadne iné - podľa použitého korenia dostane hrudka chuť.
Postup:
V mlieku vyšľaháme surové vajcia, osolíme, okoreníme a varíme za stáleho miešania až kým nám zmes nezovrie a nevzniknú hrudky.
Precedíme cez gázu, zaviažeme jej konce, aby nám vznikla hrudka (batôžtek)a necháme to tak odkvapkať až do vychladnutia.
Podávame nakrájané na tenké kolieska ako studené predjedlo so zeleninou. My zvykneme hrudku doma vykrajovať pre deti formičkami jarných tvarov :-)