<
pridané
21.2.2013 o 19:01

prečítané 2783x

Veľkonočná hrudka

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Blížia sa veľkonočné sviatky, jar a s nimi niektoré pre toto obdobie typické jedlá.

Suroviny:

  • 1 l mlieka,
  • 10 vajec,
  • 1 kávová lyžička soli,
  • 1 kávová lyžička vegety (najlepšie natur, bez glutamanu sodného),
  • čierne korenie, prípadne iné - podľa použitého korenia dostane hrudka chuť.

Postup:

V mlieku vyšľaháme surové vajcia, osolíme, okoreníme a varíme za stáleho miešania až kým nám zmes nezovrie a nevzniknú hrudky.
Precedíme cez gázu, zaviažeme jej konce, aby nám vznikla hrudka (batôžtek)a necháme to tak odkvapkať až do vychladnutia.
Podávame nakrájané na tenké kolieska ako studené predjedlo so zeleninou. My zvykneme hrudku doma vykrajovať pre deti formičkami jarných tvarov :-)

Pridal(a):
sykorkas
Bezlepkové Recepty Kde sa najete