<
pridané
26.6.2015 o 10:45

prečítané 2468x

Mangovo - marhuľové pyré

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

Fantastické, ovocné pyré. Toto sa perfektne hodí na zmrazenie ako nanuk. Alebo ho možno jesť ako dezert s piškótkami.

Suroviny:

  • 500 g marhúľ, odkôstkovať a nakrájať na kúsky
  • 2 zrelé mangá, olúpané a na kúsky
  • 2 čl vanilkového extraktu
  • 100-150 g cukru
  • šťava z 1/2 citróna

Postup:

V hrnci spolu zmiešaj nakrájané marhule, mangá, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a cukor. (foto-detialy u mňa na blogu)

*Množstvo cukru je individuálne a závisí na sladkosti ovocia, takže každý nech dá podľa vlastnej chuti. *

Všetko spolu dobre premiešaj a var, až kým bude masa konzistentná ako pyré. Potom pyré nadávkuj do pohárov ako pri lekvároch a nechaj vychladnúť.

TIP
Pyré môžeš nechať vychladnúť a potom zamraziť ako nanuk. Po zmrazení ho už len namoč do čokolády. Deti to určite ocenia.

Pridal(a):
Zuzana215
Bezlepkové Recepty Kde sa najete