<
pridané
14.4.2011 o 21:39

prečítané 3775x

Pšenový sladký nákyp

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

Pšenový sladký nákyp

Suroviny:

  • 500g Pšena 1,5 l mlieka 2 vajcia , 100gmasla, cukor kryštál, cukor práškový, soľ zavárané kompótové ovocie (marhule, slivky...atď)

Postup:

V osladenom litri mlieka s trochou masla a štipkou soli, pomaly varíme prebraté a prepláchnuté pšeno až na mäkkú, hustú kašu. Ak treba dolievame počas varu mlieko. Z dvoch bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka s 5 lyžicami kryštálového cukru vymiešame do peny. Do uvarenej pšenovej kaše zamiešame žĺtky a opatrne aj sneh. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme polovicu kaše, poukladáme odkvapkané kompótové ovocie a prekryjeme druhou vrstvou kaše. Na vrch dáme plátky studeného masla a dáme piecť do rúry pri 180°C až kým nezíska nákyp zlatistú farbu. Na tanieri polejeme ovocnou šťavou , posypeme práškovým cukrom, Grankom...kto má s čím rád.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete