<
pridané
16.11.2009 o 15:51

prečítané 3101x

Parené buchty s marhuľov

Čas prípravy
1 Hodina 45 Min
Náročnosť
priemerná

kl - kávová lyžička
PL - polievková lyžica

Suroviny:

  • 500g Promix Uni alebo PK 1 kl soli 1 PL kryšt.cukru (nie kopcovitá) 1 vajco 1 balíček sušeného droždia Dr.Oetker 1 PL psýlia 1 balíček vanilkového cukru Dr.Oetker 3,5 dcl teplej vody (na miesto vody môžete použiť mlieko) 7 dcl pohár zaváraných marhúľ (môžu byť aj čerstvé)

Postup:

Múku preosejeme, pridáme soľ, cukor, vanil.cukor, vajco, psýlium, sušené droždie( já si vždy spravím kvások lepšie vykysnú)a pridávame vodu počas mixovania. Cesto nesmie byť moc tvrdé ani moc riedke. Necháme spracované cesto kysnúť v teple 20 minút. Po vykysnutí si pomúčime pracovnú dosku a cesto si rozváľame (nie moc na tenko). Vykrajujeme štvorce a vkladáme ovocie. Takto vytvorené buchtičky necháme kysnúť ešte 10 minúť v teple. Do pary idú na 20 minút.(parák si môžte potrieť maslom alebo olejom aby sa neprilepili)Buchty po vybratí z pary treba potrieť maslom.( flora alebo minusL vyškvarené) Po vychladnutí dáme buchty do mrazaku. Počet kusov je podľa veľkosti buchiet cca 24.

Pridal(a):
VeNice
Bezlepkové Recepty Kde sa najete