<
pridané
20.10.2012 o 15:27

prečítané 7584x

Zemiaková placka s mexickým masom

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

zemiaková placka plnená pikantným masom s fazuľou a feferonkami

Suroviny:

  • 600 g zemiakov
  • 3PL múka Farina
  • 2 vajíčka
  • mlieko
  • 200 g cuketa
  • soľ
  • majoránka
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • cesnak
  • bravčové maso
  • cibuľa
  • olej
  • fazule v slanom náleve
  • 2 ks feferonka
  • 100 g šampinony
  • kečep
  • horčica

Postup:

Zemiaky a cuketu nastrúhame na jemno, pridáme vajcia, múku, soľ, MČK, cesnak, trocha sladkej mletej papriky a veľa majoránky . Rozriedime trochou mlieka, aby vznikla taka polohustá zmes. Na rozpálenú panvicu nalejeme olej a vyprážame placky z obidvoch strán do ružova.
Zmes - na oleji opražíme cibuľu, pridáme maso a dusíme. Ked je maso polomakke, pridáme šampinony, trocha horčice a kečupu a feferonky. Dusíme do makka. Vysypeme fazulu a trošku podusíme. Ja som dala ešte trocha nastrúhanej cukety na zahustenie omáčky. Dochutíme korením a paprikou. Na tanier dáme zemiakovú placku a naplníme masovou zmesou. Podávame so zeleninovým šalátom.

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete