<
pridané
19.9.2012 o 09:14

prečítané 6580x

Trenčiansky párok s fazuľou

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
ľahká

Trenčiansky párok s fazuľou

Suroviny:

  • 1/4 kg namočenej bielej drobnej fazule
  • mleté a celé čierne korenie
  • bobkový list
  • solčanka
  • 3 páry hydinových párkov Klausovky
  • Tamari
  • rajčinový pretlak
  • 2 cesnaky
  • promix Uni

Postup:

Štvrť kila namočenej bielej drobnej fazule dám uvariť so soľou, mletým a celým čiernym korením, novým korením, bobkovým listom a Solčankou. Po uvarení dolejem vodu a pokrájam tam 3 páry hydinových párkov Klausovky s označením prirodz. bezlepkové /dostať v Kauflande/. Nechám prevrieť a dochutím sójovou omáčkou Tamari a podľa potreby Solčankou.

Na oleji posmažím rajčinový pretlak, do ktorého prelisujem dva cesnaky a pridám múku Promix. Prelejem studenou vodou, rozmiešam a nalejem do fazule. Za občasného miešania nechám prevrieť.
Po desaťminútovom presterilizovaní v pohári som túto dobrotu zobral dcére na pobyt v horách, kde je varenie komplikované. Stačí zohriať.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: milko

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete