<
pridané
21.10.2012 o 18:28

prečítané 2889x

Sviečková z moriaka

Čas prípravy
1 Hodina 15 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

jednoduchá a chutná sviečková omáčka z morčasích stehien s bezlepkovou knedľou (recept som tu už pridala)

Suroviny:

  • 1,2 kg vykostených morčasích stehien vrchných
  • olej
  • cibuľa
  • bobkový list
  • korenie celé
  • soľ
  • sladká paprika
  • MČK
  • 500 g zmes pod sviečkovú
  • 250 ml šľahačková smotana
  • 2 PL bezlepková múka
  • ocot
  • solčanka

Postup:

Cibuľku opražíme na oleji a pridáme nakrájané na plátky mäso, ktoré sme okorenili, osolili a opaprikovali. Sprudka opražíme a podlejeme vodou a necháme dusiť cca 1 hodinu, aby bolo mäsko krásne mäkknučké. Medzitým si zeleninovú zmes dáme variť do trochy vody. Ja som pridala ešte jednu mrkvu a kúsok petržlenu. Varíme do makka a potom rozmixujeme. Keď je mäsko mäkké, vytiahneme ho bokom, pridáme rozmixovanú zeleninu do výpeku a povaríme. Zahustíme zátrepkou - smotana a múka a povaríme. Dochutíme soľou, korením a octom. Mäso vrátime späť do hrca a odstavíme. Podávame s knedľou.

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete