<
pridané
29.10.2012 o 17:12

prečítané 4440x

Plnená paprika

Čas prípravy
2 Hodiny 30 Min
Náročnosť
priemerná

Plnená paprika.

Suroviny:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 250 g ryže
  • Majoránka
  • Soľ
  • 1 vajce
  • 6-8 ks papriky
  • 1 cibuľka
  • Masť
  • Mleté čierne korenie
  • 3 ks paradajkový pretlak
  • Múka

Postup:

Príprava mäsa:
Bravčové mäso si pokrájame na rezance a pomelieme v mlynčeku. Ryžu si uvaríme a necháme vychladnúť. Potom si cibuľku nakrájame nadrobno a upražíme na masti. Do pomletého mäsa pridáme ryžu, cibuľku, majoránku, soľ, mleté čierne korenie, vajce a všetko vymiešame. Papriky umyjeme a naplníme . Vrch papriky zamúčime, aby mäso nevytieklo. Potom si pripravíme hrniec, kde dáme trochu masti ( 50g ) a potom pridáme asi 1-2 lyžice múky. Zalejeme pretlakom a dolejeme vodou doplna. Poukladáme papriky. Zo zvyšku mäsa, čo ostalo, spravíme guľky, z ktorých každú obalíme v múke. Guľky dáme do hrnca až po takej 1 hod. keď je paprika uvarená. Podávame so zemiakmi alebo bezlepkovou knedľou.

Pridal(a):
lucika079
Bezlepkové Recepty Kde sa najete